babeczki
babeczki-przygotowywanie

PRODUKTY:
30 DAG MĄKI
15 DAG MASŁA
10 DAG CUKRU PUDRU
4 ŻÓŁTKA
2 ŁYŻKI ŚMIETANY

WYKONANIE:
PRZESIANĄ MĄKĘ POSIEKAĆ Z MASŁEM DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA..ZAGNIEŚĆ CIASTO..FOREMKI OKOŁO 30 SZT.WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM.CIASTO ROZWAŁKOWAĆ NA GRUBOŚĆ OKOŁO 0,5 CM,POSYPAĆ MĄKĄ .SZKLANKĄ WYCINAMY KRĄŻKI WKŁADAMY DO FOREMKI DOKŁADNIE JĄ WYKLEJAJĄC.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 STOPNI AŻ DO ZRUMIENIENIA NA ZŁOTY KOLOR..PO PRZESTUDZENIU WYJMUJEMY BABECZKI ODWRACAJĄC DNEM DO GÓRY..

(Odwiedzono 106 razy, 1 wizyt dzisiaj)