20161106_162822
Dodając dodatek do obiadu staram się je urozmaicać ..Chciałam polecić brokułu oraz kalafior w sosie beszamelowym

Składniki:
1/2 paczki mrożonych brokuł i kalafiora..
sól

Lekko solimy i gotujemy na parze 10 minut..Polewamy sosem beszamelowym..

PRODUKTY:
2 ŁYŻKI MASŁA
2 ŁYŻKI MĄKI
2 szklanki mleka
10 dag sera żółtego -startego
SOL,PIEPRZ,GAŁKA MUSZKATOŁOWA

WYKONANIE:
ROZGRZEWAMY MASŁO DAJEMY MĄKĘ PODSMAŻAMY UWAŻAJĄC BY NIE ZA MOCNO SIĘ ZARUMIENIAŁA.WLEWAMY POWOLI MLEKO ROZTRZEPUJĄC RÓZGĄ.SOS POWINIEN BYĆ GŁADKI I W MIARĘ GĘSTY.SOLIMY ,PIEPRZYMY ORAZ DAJEMY STARTĄ GAŁKĘ MUSZKATOŁOWĄ ORAZ ŻÓŁTY SER..

(Odwiedzono 184 razy, 1 wizyt dzisiaj)