Ryba to jedyne mięso które jadam..Ze względu na to szukam nowych możliwości i wydobycia interesujących smaków..Polecam dzisiaj dorsza w marynacie z musztardą..Wyszła przepyszna..

Składniki:
1 filet z dorsza na osobę
3 łyżki masła klarowanego do smażenia
mąka do obtaczania

marynata:
2 łyżki oliwy
tymianek
pieprz świeżo zmielony
sok z cytryny
musztarda około 1/2 łyżeczki na filet
sól

Wykonanie:

Filety po umyciu .podzieleniu na mniejsze kawałki obsuszeniu ..nacieramy marynatą z ww.składników..Pozostawiamy na kilka godzin do lodówki..
Wyciągamy o smażenia około 1 h przed/by nabrała temperatury pokojowej/
Smażymy ..obtaczając w mące na rumiano z obu tron na średnim ogniu..
Podajemy z frytkami i surówką..ja podałam dodatkowo z sosem śliwkowym

(Odwiedzono 242 razy, 1 wizyt dzisiaj)