2015-04-29 14.00.15

Produkty:
4 jabłka średniej wielkości
szklanka mąki
1/2 szklanki mleka
3 jajka
1 łyżeczka oleju
1 łyżeczkę cukru
,sól,cynamon
olej do smażenia

Wykonanie:
Do miski wbijamy jajka rozbijamy rózgą,wlewamy mleko sól,cukier dokładnie mieszamy .ciasto musi mieć konsystencje wystarczająco gęstą by nie spływał z jabłek.
Jabłka po obraniu kroimy na krążki grubości 0.5 cm i ze środka wycinamy nożem nasiona .(tkz. ogryzek :). przesypujemy cynamonem..jeżeli jabłka są słodkie a wolimy bardziej kwaśne także kropimy cytryną.
Obtaczamy w panierce i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor..
Podajmy przesypane cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem lub śmietaną z cynamonem i cukrem..

(Odwiedzono 96 razy, 1 wizyt dzisiaj)