2015-04-27 16.11.07
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę

Produkty:
30 dag kiszonej kapusty
1 marchewka
1 pietruszka
1/3 selera
1/2 pora
1/2 cebuli
2 ziemniaki
3 ząbki czosnku
6 ziela angielskiego
2 liścia laurowe
6 ziarenek pieprzu
1 łyzka wegety
sól
szczypta cukru
2 łyżki masła

Wykonanie:
Kapustę zalewamy 3 litrami wody ,dodajemy wegetę,ziela angielskie, liśc laurowy, czosnek. pieprz mielony gotujemy do miękkości kapusty.w drugim ganku w osolonej wodzie gotujemy pokrojone warzywa oprócz kartofli ,które dodajemy ,gdy są półmiękkie.Gotujemy do miękkości.wlewamy do wywaru z kapusty.Cebulę drobno kroimy ,przesmażamy na maśle.na złoty kolor dodajemy do zupy oraz szczyptę cukru.razem gotujemy jeszcze około 10 minut na wolnym ogniu..
By zupa była bardziej treściwa można zrobić jasną zasmażkę z podsmażanej cebuli..
Jak ktoś lubi smak kminku może dodać także kminek..

(Odwiedzono 150 razy, 1 wizyt dzisiaj)