2015-06-03 16.44.32
Polecam przepis na kapuśniak z młodej kapustki 🙂

Produkty:
1 kapusta
4-5 młode ziemniaki
3 marchwie
1 pietruszka
kawałek selera
4 ząbki czosnku
2 łyzki wegety
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
6 ziaren pieprzu
sól
3 łyżki śmietany

Wykonanie;
Warzywa obieramy i wkładamy do garnka zalewamy 3 litrami wody dodajemy wegetę ,ziele angielskie,pieprz,liść laurowy sól ..Gotujemy do miękkości..Kapustę i czosnek drobno kroimy ..Wrzucamy do wywaru..gotujemy około 5 minut..Smietanę hartujemy ,wlewamy do zupy..

Zamiast śmietany można podawać z przesmażonym drobno pokrojonym boczkiem..

(Odwiedzono 343 razy, 1 wizyt dzisiaj)