karkowka-pieczona-w-piekarniku
Przedstawiam Wam przepis na pyszną potrawę

Składniki:
1.5 KG KARKÓWKI LUB ŁOPATKI
4-5 ZĄBKÓW CZOSNKU
PRZYPRAWA GYROS
SÓL,PIEPRZ,PAPRYKA OSTRA

WYKONANIE:
MIESO PO UMYCIU NAKŁUWAMY NOŻEM W OTWORY WCISKAMY CZOSNEK KTÓRY WCZEŚNIEJ PODZIELILIŚMY NA 4 CZĘŚCI.NASZPIKOWANE CZOSNKIEM MIESO NACIERAMY SOLĄ PIEPRZEM ,PAPRYKĄ ORAZ PRZYPRAWĄ GYROS. ZALEWAMY OLIWĄ.I WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 5-6 GODZIN.PIEKARNIK NAGRZEWAMY DO TEMPERATURY 220 STOPNI PIECZEMY Z OBU STRON PO 10 MINUT Z KAŻDEJ STRONY.NASTĘPNIE ZMNIEJSZAMY TEMPERATURĘ DO 180 STOPNI I DUSIMY MIESO PRZEZ 1,5 GODZINY PODLEWAJĄC OD CZASU DO CZASU WYTWORZONYM SOSEM ODWRACAJĄC CO JAKIŚ CZAS..

MIĘSO TAKIE PODAJEMY JAKO DANIE GŁOWNE LUB NA ZIMNO Z SOSAMI /PRZEPISY PODANE ODZIELNIE/

(Odwiedzono 1 010 razy, 1 wizyt dzisiaj)