Produkty:
1 kotlet na jedna osobę
musztarda do posmarowania kotleta
sól.pieprz
mąka oraz bułka tarta do panierki
1 jajko
olej do smażenia
Wykonanie:
Kotlet rozbijamy obsypujemy solą i pieprzem smarujemy z obu stron musztardą ,wkładamy na 2 h do lodówki..
Obtaczamy w mące.jajku następnie w bułce tartej..Obsmażamy z obu stron na złoty kolor ..
Podajemy z jajkiem sadzonym/niekoniecznie/,ziemniakami i sezonową surówką.
(Odwiedzono: 2 razy, wizyt w ciągu ostatnich 24 godzin: 0)
Świetny sposób na urozmaicenie typowego schabowego 🙂 Przed chwilą zrobiłam dokładnie wg Państwa przepisu, kotleciki wyszły SOCZYSTE i naprawdę przepyszne! Nie czuć musztardy samej w sobie, za to smak jest dużo bardziej intensywny i ciekawy. Na pewno skorzystam jeszcze nie raz!
Cieszy mnie ,polecam sie także w zwązku z innymi przepisami 🙂