20161022_145658
Z serii kremy polecam krem cappuccino dla osób lubiących kremy na bazie bitej śmietany..Jest łatwy i szybki w wykonaniu przez każdego..

Składniki:
400 ml smietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
1 serek mascarpone
2 łyżki ulubionego cappuccino
2 op.fix lub mix lub w zamian 1 płaska i 3/4 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wrzącej /schłodzona ale wciąż płynna/

Wykonanie:
Śmietanę ubijamy na średnio sztywno ..dajemy cukier puder oraz op fix lub mix ubijamy aż do sztywności ..Jeżeli używamy żelatyny to najpierw do żelatyny dodajemy 2 łyżki ubitej śmietany i mieszamy następnie wlewamy do ubitej śmietany cały czas ubijając…Dodajemy po łyżce serka mascarpone ..ja końcu dodajemy cappuccino aż do do dokładnego wymieszania z masą..
Taki krem można użyć o przekładania ..biszkoptów.ciast typ 3 bit ..naleśników..

(Odwiedzono 939 razy, 3 wizyt dzisiaj)