krewetki-pikantne
Przedstawiam Wam ciekawy przepis na pyszną potrawę

Produkty:
PORCJA DLA JEDNEJ OSOBY
25 DAG KREWETEK
4 ZĄBKI CZOSNKU
1/3 KOSTKI MASŁA
ŁYŻKA POKROJONEJ NATKI PIETRUSZKI
SÓL ,PIEPRZ ,PAPRYKA OSTRA

WYKONANIE:
OCZYSZCZONE KREWETKI Z PANCERZA I NITKI JELITOWEJ PŁUCZEMY .OBGOTOWUJEMY W OSOLONEJ WODZIE 10 MINUT..ODCEDZAMY NA DURSZLAKU..
2 ZĄBKI CZOSNKU PRZECIŚNIĘTE WYCISKACZEM ŁĄCZYMY Z MASŁEM I ROZPUSZCZAMY NA ROZGRZANEJ PATELNI DODAJEMY KREWETKI SMAZYMY OKOŁO 3-4 MINUT CO JAKIŚ CZAS MIESZAJĄC.W MIEDZY CZASIE DODAJEMY POKROJONY DROBNO CZOSNEK ORAZ UZUPEŁNIAMY MASŁO .SOLIMY .PIEPRZYMY ORAZ DODAJEMY PAPRYKĘ DO SMAKU..NA KOŃCU DODAJEMY POKROJONĄ PIETRUSZKĘ .MIESZAMY .NIE SMAŻYMY ..PODAJEMY Z PIECZYWEM..

(Odwiedzono 104 razy, 1 wizyt dzisiaj)