krokiety-ziemniaczano-grzybowe

PRODUKTY:
1 KG ZIEMNIAKÓW
40 DAG PIECZAREK
2 JAJKA
1 CEBULA
3-4 ŁYZKI BUŁKI TARTEJ
SÓL .PIEPRZ
OLEJ + ŁYŻKA MASŁA DO SMAŻENIA

WYKONANIE:
ZIEMNIAKI Z SOLĄ GOTUJEMY W MUNDURKACH.PO UGOTOWANIU PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ.CEBULĘ I PIECZARKI KROIMY DROBNO SMAŻYMY CEBULĘ NA OLEJU Z ODROBINA MASŁA DO ZARUMIENIENIA.DODAJEMY PIECZARKI CHWILĘ RAZEM SMAŻYMY.PRZESMAŻONĄ CEBULĘ DODAJEMY DO ZIEMNIAKÓW WBIJAMY JAJKO 3-4 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ .DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I WYRABIAMY CIASTO.ODSTAWIAMY NA PIĘĆ MINUT.ZWILŻONĄ RĘKĄ NABIERAMY CISTO I FORMUJEMY KROKIETY.OBTACZAMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY Z KAŻDEJ ZE STRON NA ZŁOTY KOLOR.NA DOBRZE ROZGRZANYM TŁUSZCZU.
PODAWAĆ JAKO DODATEK DO MIĘS LUB SAME Z SEZONOWĄ SURÓWKĄ.

(Odwiedzono 100 razy, 1 wizyt dzisiaj)