krupnik-wegetarianski
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę

PRODUKTY:
1 MARCHEW
1 PIETRUSZKA
1/4 SELERA
1/2 PORA
2 ZIEMNIAKI
1/2 SZKLANKI KASZY
2-3 GRZYBY SUSZONE
2 ŁYZKI VEGETY
2 LIŚCIE LAUROWE
6 ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO
6 ZIAREN PIEPRZU
MAJERANEK
SÓL

WYKONANIE:
GRZYBY PŁUCZEMY I MOCZYMY 3-4 H .DO TEJ WODY WKŁADAMY
WARZYWA OBIERANE KROIMY WEDŁUG UPODOBAŃ UZUPEŁNIAMY WODĄ DO 3/4 WYSOKOŚCI..DODAJEMY VEGETĘ ,LIŚC LAUROWY ,ZIELE ANGIELSKIE,PIEPRZ GOTUJEMY NA WOLNYM OGNIU.OKOŁO 5 MINUT DODAJEMY KASZĘ I GOTUJEMY NASTĘPNE 10 MINUT..WRZUCAMY ZIEMNIAKI I GOTUJEMY DO MIEKKOSCI.
NA KONIEC DODAJEMY MAJERANEK..

(Odwiedzono 267 razy, 1 wizyt dzisiaj)