DSC_1806
Polecam Państwu przepis na łazanki wegetariańskie .Podstawą dobrej potrawy jest dobra kapusta kiszona..a dodatki to już indywidualnie jak kto lubi 🙂

Produkty:
40 dag makaronu łazankowego lub innego
1/2 kg kapusty kiszonej
4 ziele angielkie ,2 liście laurowe
30 dag pieczarek
1 duża cebula
2 łyzki koncentratu pomidorowego
olej + masło do smażenia
pieprz ,solą

Wykonanie:
Kapustę gotujemy 40 minut w małej ilości wody ,odcedzamy..
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną drobno cebule i smażymy do zarumienienia ,następnie dodajmy pieczarki pokrojone w paski, ja dodałam także klika grzybków lesnych /zawsze mam mrozone /ale najlepiej świeże ..Smażymy 5 minut ..zalewamy przecierem tzn..rozprowadzić przecier w 1/2 szklanki wody i wlać do smażonej cebuli z grzybami..razem przesmazyć około 5 minut..doprawić solą i pieprzem i dodać makaron.smażyć czesto mieszając razem następne 5 minut..

(Odwiedzono 263 razy, 1 wizyt dzisiaj)