DSC_1817
Polecam Państwu przepis na łazanki z wędzonym boczkiem .Podstawą dobrej potrawy jest dobra kapusta kiszona..a dodatki to już indywidualnie jak kto lubi 🙂

Produkty:
40 dag makaronu łazankowego lub innego
1/2 kg kapusty kiszonej
4 ziele angielskie ,2 liście laurowe
30 dag pieczarek
1 duża cebula
2 łyzki koncentratu pomidorowego
30 dag boczku wędzonego
masło do smażenia lub smalec
pieprz ,solą

Wykonanie:
Kapustę gotujemy 40 minut w małej ilości wody ,odcedzamy..
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojony boczek po chwilowym obsmażeniu dodajemy drobno pokrojoną cebule i smażymy do zarumienienia,można dodać trochę sklarowanego masła lub smalcu .Następnie dodajmy pieczarki pokrojone w paski ja dodałam także klika grzybków lesnych /zawsze mam mrożone /ale najlepiej świeże ..Smażymy 5 minut ..zalewamy przecierem tzn..rozprowadzić przecier w 1/2 szklanki wody i wlać do smażonej cebuli z grzybami..razem przesmazyć około 5 minut..doprawić solą i pieprzem i dodać makaron oczywiście wcześniej ugotowany 🙂 smażyć czesto mieszając razem następne 5 minut..

I to by było na tyle 🙂 ..Mozemy podawać..
Zyczę smacznego

(Odwiedzono 157 razy, 1 wizyt dzisiaj)