Pyszne letnie danie , makaron z jagodami, podany z gęstą śmietaną. Pycha! Taki obiad zrobicie w kilka minut, a każdy z domowników będzie zachwycony. W zależności od własnych upodobań możecie dać mniej lub więcej cukru, zarówno troszkę słodsza wersja, jak i ta bardziej kwaskowa, znajdą swoich zwolenników. 🙂 .Najlepszy w gorące dni .gdy nie chce stać się przy kuchni..

Składniki:
700 ml jagód -ja lubię mieć ich dużo na talerzu
200 ml kwaśnej śmietany lub jogurtu
4 łyżki cukru
1 cukier wanilinowy
300 g makaronu

Wykonanie:
Ulubiony makaron wrzucamy do gotującej osolonej wody .Gotujemy al dente .Do miski dajemy jagody oraz cukier i cukier wanilinowy.Rozdrabniamy łyżeczką lub jak ktoś woli bardziej rozdrobniony w mikserze.Dodajemy śmietanę razem mieszamy.Odcedzony makaron polewamy jagodami..
smacznego 🙂

(Odwiedzono 231 razy, 1 wizyt dzisiaj)