fotki 006
Polecam przepis na makaron ze szpinakiem i serem fetta..Szybkie .zdrowe i bardzo smaczne danie….U mnie w domu znika w oka mgnieniu 🙂

Składniki na ok. 4 porcje:
500 g świeżego szpinaku (lub mrożonego)
400 g dowolnego makaronu
100 g słodkiej śmietany 30- 36%
200 g sera feta
2 -3ząbki czosnku
1 łyżka masła
pieprz

Sposób przygotowania:
Ser fetta kroimy w małą kostkę..
Szpinak płuczemy i odrywamy twarde łodyżki. (Mrożony rozmrażamy i odciskamy wodę).
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Dajemy posiekany (lub przeciśnięty przez wyciskacz) czosnek. chwilkę razem przesmażamy. Dodajemy szpinak .który smażymy, aż z mięknie a woda wyparuje . Dodajemy śmietanę i ser fetta. Mieszamy. aż ser się rozpuści. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Makaron rozkładamy na talerze, a na górę dajemy szpinak z sosem albo makaron wymieszać ze szpinakiem na patelni.
Podajemy od razu
Smacznego

(Odwiedzono 284 razy, 1 wizyt dzisiaj)