2015-05-08 16.44.21
Przedstawiam Wam ciekawy przepis na pyszną potrawę

Produkty:
250 g szpinaku uzyłam mrożonego szpinaku w kulkach
150 ml śmietany kremówki
2 zabki czosnku
3 łyzki soku wyciśniętego z cytryny
1 łyżka masła
sól.pieprz.gałka muszkatołowa
makaron..ja wykonałam sama ale można użyć kupnego

Wykonanie:
Szpinak rozmrażamy.Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek.Po chwili dodajemy szpinak,sok z cytryny,solimy ,pieprzymy i ścieramy 4 szczypty gałki muszkatołowej..Dokładnie mieszamy wszystkie składniki..dodajemy śmietanę i dusimy na średnim ogniu aż zgęstnieje.
Do odcedzonego makaronu dodajemy pesto lub oliwę z oliwek..Dokładnie mieszamy..Wykładamy porcję na talerz a na środek szpinak..Całośc można posypać startym serem..
Zyczę smacznego..

(Odwiedzono 861 razy, 1 wizyt dzisiaj)