nalesniki-z-pikantnym-nadzieniem
2015-05-11 17.06.01
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę

Produkty:
2 cebule
4 pieczarki
1/2 czerwonej papryki
2 śląskie kiełbasy
3 ząbki czosnku
olej do smażenia + 1 łyżka masła
2 łyżki pikantnego ketchupu
papryka słodka .ostra ,
pieprz czarny i cayen
sól

Wykonanie:

Cebulę , pieczarki kroimy w piórka..a paprykę w paski..na rozgrzany tłuszcz kładziemy cebulę smażymy aż zacznie sie szklić.Dodajemy pieczarki i paprykę i smażymy około 5 minut..Przyprawiamy solą i przyprawami..Dodajemy ,obraną ze skórki pokrojoną w kostkę kiełbasę..na koniec dodajmy ketchup ,chwilę całość smażymy..od czasu do czasu mieszając ..
Na duży naleśnik/przepis oddzielnie/nakładamy porcję farszu..Tworzymy kopertę i polewamy pikantnym ketchupem..

(Odwiedzono 157 razy, 1 wizyt dzisiaj)