pasztet-tradycyjny-zagotowywany-w-sloikach

pasztet-tradycyjny-zagotowywany-w-sloikach-2
PRODUKTY:
1 KG ŁOPATKI
1 KG BOCZKU
80 DAG WĄTRÓBKI DROBIOWEJ
2 CEBULE
4 KAJZERKI
5 JAJEK
6 ZĄBKÓW CZOSNKU
2 ŁYŻKI SOLI 2 ŁYZKI PIEPRZU MIELONEGO
4 LIŚCIE LAUROWE
6 ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO
10 ZIAREN PIEPRZU

WYKONANIE:
ŁOPATKĘ I BOCZEK WSTAWIAMY DO GARNKA DODAJEMY SÓL .PIEPRZ ZIARNISTY.ZIELE ANGIELSKIE ,LIŚĆ LAUROWY I DWIE OBRANE CEBULE.ZALEWAMY WODĄ I GOTUJEMY NA WOLNYM ,PO 1,5 H WRZUCAMY WĄTRÓBKĘ.I GOTUJEMY NASTĘPNE PÓŁ GODZINY.ZAWARTOŚĆ WYŁAWIAMY NA CEDZAK I PO OSTYGNIĘCIU CAŁOŚć KRĘCIMY PRZEZ MASZYNKĘ Z UŻYCIEM SITKA O DUŻYCH OCZKACH.W WYWARZE ZAMACZAMY 4 KAJZERKI.KTÓRE RÓWNIEŻ SKRĘCAMY.DO MASY WRZUCAMY PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK. CAŁOŚć PONOWNIE MIELIMY PRZY UŻYCIU SITKA O DROBNYCH OCZKACH.DO MASY WBIJAMY JAJKA DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU.MASA JEST GOTOWA DO PIECZENIA I DO WŁOŻENIA w słoiki..Pasteryzujemy 1 h od zagotowania na wolnym ogniu..

(Odwiedzono 1 195 razy, 1 wizyt dzisiaj)