pierogi-leniwe
POLECAM ORYGINALNE PIEROGI LENIWE 🙂

PRODUKTY:
40 DAG SERA BIAŁEGO
15 DAG ZIEMNIAKÓW
3 JAJKA
3/4 SZKLANKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
MĄKA PSZENNA DO PODSYPANIA
1 ŚMIETANA
CYNAMON
1 CUKIER WANILINOWY
1 ŁYŻKA CUKRU
SÓL

WYKONANIE:
ZIEMNIAKI GOTUJEMY W MUNDURKACH Z SOLĄ.PO UGOTOWANIU,WYSTUDZENIU OBIERAMY ZE SKÓRKI,PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ ŁACZNIE Z SEREM.ROZDZIELAMY JAJKA.ŻÓLTKA DAJMY DO SERA ,MĄKI ORAZ ZIEMNIAKÓW A Z BIAŁEK UBIJAMY PIANĘ.POSYPUJEMY MĄKĄ PSZENNĄ WYRABIAMY CIASTO MUSI MIEĆ KONSYSTENCJĘ JAK NA KOPYTKA.DZIELIMY NA PORCJĘ ROBIMY WAŁKI I KROIMY.
GOTUJEMY W DOŚĆ DUŻYM GARNKU W OSOLONEJ WODZIE AŻ DO WYPŁYNIECIA.MIESZAMY DOPIERO PO CHWILI.BY SIE NIE ROZLECIAŁY.
SMIETANĘ MIESZAMY ZE SZCYPTA CYNAMONU ,CUKREM WANILINOWYM ORAZ CUKREM..POLEWAMY PIEROGI..
JAK KT

(Odwiedzono 92 razy, 1 wizyt dzisiaj)