fotki 002 (5)
Oglądając program kuchenne rewolucji z Magdą Gessler .gdzie podawała do wołowiny pierogi z jabłkami i cynamonem.Postanowiłam wypróbować takie połączenie.Mój mąż podchodził sceptycznie .ale jak spróbował chciał dokładki .. 🙂 Można je także podawać z jogurtem z odrobiną cukru i cynamonu..Obie formy są przepyszne
fotki 009

składniki:
farsz:
4 jabłka
1 łyżeczka cynamonu..

wykonanie:
Jabłka ścieramy na tarce dodajemy cynamon .mieszamy ..

pierogi:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki ciepłej u mnie gorącej wody
2 łyżki masła przetopionego lub oliwy
sól

wykonanie:
ciasto zagniatamy i wyrabiamy az jest jednolite i jędrne..

Wałkujemy ..Na krążki nakładamy farsz..Gotujemy w osolonej wodzie do miekkości..
Podajemy na słodko lub z mięsem..

Smacznego 🙂

(Odwiedzono 3 449 razy, 1 wizyt dzisiaj)