fotki 005 (3)
Uwielbiam pierogi…cały czas z nimi eksperymentuje tz. z nadzieniem..Polecam ze szpinakiem i serem fetta są na prawdę pyszne 🙂

Składniki na farsz:
1 opakowanie szpinaku
2-3 ząbki czosnku
1 ser fetta
masło lub olej do smażenia
pieprz

Wykonanie:
Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Dajemy posiekany (lub przeciśnięty przez wyciskacz) czosnek. chwilkę razem przesmażamy. Dodajemy opłukany i pokrojony szpinak .który smażymy do miękkości a woda wyparuje . Dodajemy ser fetta. Mieszamy aż do momentu rozpuszczenia się sera. Doprawiamy pieprzem do smaku.

nakładamy na ciasto pierogowe..Przepis w linku poniżej ..

ciasto na pierogi

Polewamy roztopionym masłem..
Smacznego ..

(Odwiedzono 188 razy, 1 wizyt dzisiaj)