Przygotowałam roladki z indyka z nadzieniem z boczku oraz sera żółtego.Miła odskocznia od wszech obecnych roladek z drobiu.Można ją podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą .Jest łatwa i szybka w wykonaniu.

Składniki:
5 plastrów z podudzia z indyka
5 plastrów cienkiego wędzonego boczku
5 plasterków szynki
przyprawa gyros
pieprz świeżo zmielony ,sól
jajko oraz bułka tarta do panierki
olej do smażenia

Wykonanie:

Plastry z indyka po umyciu lekko rozbijamy tłuczkiem.Nacieramy przyprawą gyros.pieprzem oraz solą i odstawiamy do lodówki na minimum 1 h . Wyciągamy kotlety z lodówki przed smażeniem około 30 minut.Na każdy plaster nakładamy boczek oraz ser zwijamy,maczamy w jajku a następnie w bułce tartej Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej ze stron.Przykrywamy i na wolnym ogniu dosmażamy 10 minut..

(Odwiedzono 984 razy, 1 wizyt dzisiaj)