rosol-z-wolowiny-2
rosol-z-wolowiny
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną zupę

Składniki:
20 DAG WOŁOWINY
1 UDKO Z KURCZAKA,2 SKRZYDŁA .SZYJA
2 MARCHWIE
1 PIETRUSZKA
1/5 SELERA
1 PORA
1 CEBULA
SÓL.PIEPRZ ZIARNISTY

Sposób wykonania:
DO GARNKA WKŁADAMY WOŁOWINĘ I SÓL I GOTUJEMY 40-50 MINIUT NA BARDZO WOLNYM OGNIU .W RAZIE POJAWEINIA SIE SZUMOWIN ZBIERAMY JE DROBNYM SITKIEM. WKŁADAMY KURCZAKA ORAZ OBRANE I POKROJONE WARZYWA ORAZ ZIARNA PIEPRZU GOTUJEMY RAZEM JESZCZE OKOŁO 1 GODZINY NADAL NA BARDZO WOLNYM OGNIU BY TYLKO DELIKATNIE BULGOTAŁO.
MOŻNA DODAĆ LIŚC LAUROWY ORAZ ZIELE ANGIELSKIE.

PODAJEMY Z MAKARONEM LUB KLUSKAMI LANYMI..

(Odwiedzono 221 razy, 1 wizyt dzisiaj)