Fotka 4
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę

Produkty:
1 kg sera białego trzykrotnie zmielonego
5 dag mąki
40 dag cukru
15 dag masła
10 jajek
1 cukier wanilinowy
15 dag rodzynek
10 dag wiórek kokosowych/żółtych/
polewa biała
wiórki kolorowe do dekoracji

Wykonanie:
Masło utrzeć na puszystą masę dodawać po jednym żółtku ,po trochę cukru oraz cukier wanilinowy..Następnie dodajemy ser oraz mąkę .Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową.wsypujemy rodzynki i wiórki kokosowe razem nadal delikatnie mieszając..Sernik przekładamy do wysmarowanej tortownicy fi 24 cm wysypanej bułką tartą.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 h..po wyciągnieciu i ostudzeniu polewamy białą polewą i dekorujemy kolorowymi wiórkami

(Odwiedzono 69 razy, 1 wizyt dzisiaj)