smazone-kartofle
Przedstawiam Wam przepis na pyszne ziemniaki

Składniki:
1 KG KARTOFLI
1 CEBULA
2 ŁYŻKI MASŁA
2 ZĄBKI CZOSNKU
SÓL .PIEPRZ

Sposób wykonania:
GOTUJEMY KARTOFLE,MOŻNA W MUNDURKACH ALE NIE KONIECZNIE W OSOLONEJ WODZIE.UGOTOWANE I PRZESTUDZONE ODCEDZAMY, KROIMY W PLASTRY .CEBULĘ KROIMY DROBNO ,SZKLIMY NA MAŚLE NA ZŁOTY KOLOR.DODAJEMY ZIEMNIAKI.RAZEM CHWILKE PRZESMAŻAMY DODAJEMY PIEPRZ I POKROJONY W CIENKIE PLASTRY CZOSNEK.PRZEMIESZAMY .
PODAJEMY Z DOWOLNĄ SURÓWKĄ ZE SMAŻONYM JAJKIEM LUB UPIECZONYMI KIEŁBASKAMI..

NAUCZYŁAM SIE SMAZYĆ BRATKARTOFEL W NIEMCZECH.MOŻNA TAKŻE CEBULĘ PRZESMAŻYĆ NA BOCZKU..
LUB ZAMIAST CZOSNKU DAĆ KMINEK..

HISTORIA:
TYPOWA POTRAWA ŚLĄSKA. POCHODZĄCA NAJPRAWDOPODOBNIEJ Z NIEMIEC..

(Odwiedzono 175 razy, 1 wizyt dzisiaj)