sos-cytrynowy

PRODUKTY:
SOK Z PÓŁ CYTRYNY
2 ŻÓŁTKA
2 PŁASKIE ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
O,5 LITRA BULIONU LUB WYWARU Z BULIONU LUB VEGETY
1 ŁYZKA MASŁA
ĆWIERĆ ŁYŻKI GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ
ODROBINA CUKRU

WYKONANIE:
MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ ROZPROWADZIĆ W 1/3 SZKLANKI ZIMNEJ WODY.ROZTRZEBAĆ Z ŻÓŁTKAMI ,WLAĆ DO GORĄCEGO ROSOŁU,CIĄGLE MIESZAJĄC DOPROWADZIĆ DO WRZENIA.ZDJĄĆ Z OGNIA DODAĆ MASŁO WYMIESZAĆ .DOPRAWIĆ SOKIEM Z CYTRYNY,SOLĄ,GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ ODROBINĄ CUKRU.PODAWAĆ GORĄCĄ DO DROBIU I CIELĘCINY..

(Odwiedzono 141 razy, 1 wizyt dzisiaj)