surowka-z-fasolki-szparagowej-i-marchwi

Od dłuższego czasu szukałam dobrego przepisu na fasolę mrożoną aż natknełam sie na ten przepis i wyszło wspaniale..Mrożona zielona fasola w niczym nie dorónuje tej zrobionej latem najlepiej z własnego ogródka ,ale w wykonaniu jaki polecam jest na prawdę pyszna 🙂 ..

Składniki:
1 OPAKOWANIE FASOLI SZPARAGOWEJ-MROŻONKI
1/2 OPAKOWANIA MARCHWI -MROŻONKI
1/2 CEBULI
OLEJ ORAZ 2 ŁYŻKI MASŁA DO SMAŻENIA
3 ŁYŻKI KONCENTRATU
2 ZĄBKI CZOSNKU
SÓL.PIEPRZ,PAPRYKA OSTRA

Sposób wykonania:
FASOLKĘ Z MARCHWIĄ GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE Z ODROBINĄ CUKRU DO MIĘKKOŚCI.CEBULĘ KROIMY W CIENKIE W PIÓRKA ,SMAŻYMY NA OLEJU Z MASŁEM DO ZESZKLENIA I OSIĄGNIĘCIA ZŁOTEGO KOLORU.DODAJEMY KONCENTRAT ROZMIESZANY Z PÓŁ SZKLANKĄ WODY .WLEWAMY DO CEBULI DODAJEMY UGOTOWANE I ODCEDZONE WARZYWA.PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM ,SOLĄ.PAPRYKĄ ORAZ CZOSNKIEM POKROJONYM W CIENKIE PLASTERKI.PRZEGOTOWUJEMY RAZEM CHWILKĘ.
DOSKONAŁY DODATEK DO KURCZAKA ..

ciekawostki:
Fasolka szparagowa jest rośliną bobowatą pochodzącą z Ameryki środkowej i Południowej. ,gdzie hodowana jest od 7000 lat.Do Europy sprowadzili ją hiszpańscy żeglarze pod koniec XVI w.jest bogatym źródłem kwasu foliowego ,błonnika

(Odwiedzono 168 razy, 1 wizyt dzisiaj)