Do surówek można “przemycić” różne warzywa.Połączenie kalarepy,ogórka małosolnego papryki dało idealny smak.Kalarepa idealnie smakuje na surowo..Surówka pasuje do dań mięsnych i bezmięsnych oraz dań z grilla.Jest propozycją zdrową i bogatą w witaminy .

Składniki:
1 średnia kalarepa
2 średnie ogórki małosolne
1/2 czerwonej papryki
garść pokrojonej natki pietruszki
garść pokrojonego koperku

Wykonanie:
Kalarepę ścieramy na dużych oczkach na tarce .ogórek oraz paprykę kroimy w drobną kostkę .Dodajemy pokrojoną natkę oraz koper

sos:

składniki:
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
sól,pieprz biały

wykonanie:
Do jogurtu dodajemy chrzan .sok z cytryny.cukier oraz pieprz i sól .Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Do miski z warzywami wlewamy sos i delikatnie mieszamy..

(Odwiedzono 362 razy, 1 wizyt dzisiaj)