20161204_162526
Uwielbiam surówki..ciągle poszukuje nowych przepisów..Tym razem wykonałam surowkę z selera naciowego i wiecie co wyszła obłedna..Jeszcze nigdy tak szybko żadna sałatka nie zniknęła z talerzy .. 🙂

Składniki:
5 łodyg selera naciowego
1 jabłko
1/2 papryki czerwonej ja użyłam podłużnej
1 garść uprażonego słonecznika/prażymy na patelni/
można dodać natkę pietruszki .ja po prostu nie miałam

Sos do sałatki:

3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny lub octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy
szczypta soli
szczypta pieprzu

Wykonanie:
Umyte i osuszone łodygi selera kroimy na malutkie kawałeczki w poprzek, jabłko /ja kroiłam ze sórka/ również kroimy na malutkie paseczki tak samo robimy z papryką do tego dorzucamy posiekaną natkę pietruszki/jeżeli mamy/ oraz uprażony wcześniej słonecznik. Sos : do kubka lub miseczki wlewamy jogurt musztardę oraz sok z cytryny , sól i pieprz.mieszamy wlewamy do pokrojonych warzyw.mieszamy a wierzchu posypujemy jeszcze słonecznikiem oraz natką pietruszki /jeżeli mamy :)/..
Podajemy do wszelkiego rodzaju mięs i ryb..

(Odwiedzono 1 153 razy, 1 wizyt dzisiaj)