fotki 021 (2)
Szczaw kojarzy sie przede wszystkim z zupą ..Ja postanowiłam zrobić coś innego a mianowicie surówkę i wyszła na prawdę super..Mój mąż podchodził sceptycznie jednak po spróbowaniu stwierdził że jest super 🙂 ..

Składniki:
2 duże garście duże szczawiu
2 duże garście sałaty włoskiej
4 rzodkiewki
2 średnie pomidory
1/2 ogórka surowego

sos vinagret:

4-5 łyżek oleju
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka miodu
2 ząbki czosnku
2 gałązki rozmarynu
sól.pieprz

Wykonanie:
Po opłukaniu i odcięciu ogonków szczaw kroimy w drobne paski..sałatę płuczemy i rwiemy na drobne kawałki..rzodkiewkę.pomidory ogórek kroimy..
sos:
olej .sok z cytryny.miód.czosnek przeciśnięty przez wyciskacz .sól .pieprz..dokładnie rozbełtamy ..na koncu dodajemy drobno pokrojony rozmaryn.
Zalewamy sosem warzywa i delikatnie mieszamy..
Podajemy do mięs.ryby..

(Odwiedzono 231 razy, 1 wizyt dzisiaj)