tort-bezowy
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszny tort

Składniki:
BEZA
4 BIAŁKA
1,5 SZKLANKI CUKRU
1 ŁYZECZKA SOKU Z CYTRYNY
1 ŁYZKA MAKI ZIEMNIACZANEJ
MASA;
250 ML SMIETANY KREMÓWKI
1 SEREK MASCARPONE/200 G/
3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
1 ŁYZKA ZMIELONEJ KAWY

Sposób wykonania:
BEZA
BIAŁKA Z ODROBINA SOLI UBIJAMY NA SZTYWNA PIANĘ DODAJEMY CUKIER MIKSUJEMY DODAJEMY CYTRYNĘ ORAZ MĄKĘ..DZIELIMY NA DWIE CZĘŚCI I NA PERGAMIE TWORZYMY DWA JEDNAKOWE KRĄŻKI.WKLADAMY DO PIEKARNIKA 110 STOPNI I PIECZEMY 3 GODZINY..
MASA;
UBIJAMY SMIETANĘ .DODAJEMY SEREK MASCARPONE ,CUKIER ORAZ KAWĘ I MIESZAMY..

NA JEDEN KRAŻEK BEZY DODAJEMY MASĘ .PRZYKRYWAMY DRUGIM KRĄZKIEM ..
NA WIERZCH MOŻNA POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ.

(Odwiedzono 108 razy, 1 wizyt dzisiaj)