DSC_2369
Polecam przepis na trufle z masą krówkową i ze skórka pomarańczową..

Składniki
100 g czekolady mlecznej
100 g masa krówkowa z puszki
200 g serka mascarpone
100 g skórka pomarańczowa
150 g herbatników maślanych
50 g kakao

Wykonuje:

Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Herbatniki drobno pokrusz (ale nie za drobno). Roztopioną czekoladę przekładamy do innej miski , mieszamy aby nieco wystygła. . Do przestudzonej czekolady dodajemy serek mascarpone ,masę krówkową ,skórkę pomarańczową i rozdrobnione herbatniki. Mieszamy całość i wkładamy na 10 minut do zamrażarki lub masę schładzamy ok. 4 godzin w lodówce. Kakao wysypujemy do głębokiego talerza.
. Ze schłodzonej masy przygotowujemy kuleczki. Masa będzie miękka i lepiąca, obtaczamy w kakao.
Trufle schładzamy w lodówce aż do uzyskania pożądanej twardości.

(Odwiedzono 201 razy, 1 wizyt dzisiaj)