2015-04-18 16.10.03
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę

Produkty:
1 torebki ryżu
1 łyzka vegety
1/2 papryki
1/2 cukini
1 łyżka koncentratu
20 dag pieczarek
1 cebule
2 ząbki czosnku
10 dag startego sera żółtego
2-3 łyżek majonezu
2-3 łyzki ketchup łagodny
2 łyzki masła
przyprawa gyros
papryka słodka ,ostra.pieprz ,sól
olej do smażenia

Wykonanie:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z łyżką vegety.. Papryke oraz cukinie kroimy w plastry przesmażamy na maśle, koncentrat pomidorowy rozrabiamy z 5 łyżkami wody wlewamy do papryki i cukini doprawiamy paprykami, pieprzem, przyprawą gyros i solą chwilkę razem smażymy…Pieczarki ,cebulę oraz czosnek kroimy w plastry.na rozgrzany tłuszcz dajemy cebulę szklimy.dodajemy czosnek oraz pieczarki. solimy i pieprzymy do smaku.smażymy razem pod przykryciem 5 minut/aż pieczarki zmiękną/.Do małego naczynia żaro /ja mam 18 cm/dajemy ugotowany ryż. podsmażoną cukinię z papryką następnie cebulę przesmażoną z pieczarkami..ścieramy żółty ser .na wierzch kładziemy kleksy majonezu rozprowadzamy,następnie to samo robimy z ketchupem..
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 40 minut.

Mój autorski przepis .. 🙂
Życzę smacznego

(Odwiedzono 610 razy, 1 wizyt dzisiaj)