zupa-cebulowa
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną zupę

Składniki:
6 DUŻYCH CEBUL
6 ŁYŻEK MASŁA
1 ŁYŻKA VEGETY/DLA VEGETARIAN/ LUB WYWAR Z KOŚCI
0,5 SZKLANKI WYTRAWNEGO WINA/NIEKONIECZNIE/
5 DAG SERA ŻÓŁTEGO
LIŚĆ LAUROWY, SÓL, PIEPRZ, TYMIANEK /ŁYŻKA/
BAGIETKA ,KILKA PLASTRÓW SERA ŻÓŁTEGO

Sposób wykonania:
CEBULĘ KROIMY NA CIENKIE KRĄŻKI.DUSIMY NA MAŚLE AŻ SIE ZESZKLI I BEDZIE MIEKKA.CAŁY CZAS MIESZAJĄC BY ZBYT MOCNO SIE NIE PRZYPALIŁA.GDY CEBULA JEST ZŁOTOBRĄZOWA WLEWAMY WINO I GORĄCY WYWAR DODAJEMY LIŚĆ LAUROWY ,SÓL ,PIEPRZ ORAZ TYMIANEK.GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU OKOŁO 15 MINUT.

BAGIETKĘ KROIMY WKŁADAMY DO PIEKARNIKA LUB TOSTERA AZ DO ZRUMIENIENIA.
NALEWAMY ZUPĘ DO ŻAROODPORNYCH MISECZEK NA WIERZCH KŁADZIEMY GRZANKI POSYPUJEMY SEREM I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 15 MINUT TEMPERATURA 180 STOPNI AŻ SER SIĘ ZRUMIENI..

(Odwiedzono 92 razy, 1 wizyt dzisiaj)