fotki 001 (3)
Polecam przepis na zupę gulaszową w nieco innej odsłonie..Mój autorki pomysł ..Mam nadzieję .że przypadnie Państwu do gustu.. 🙂 ..Serdecznie polecam..

Składniki:
1 kg wołowiny dobrej jakości
1 czerwona papryka słodka
1 papryka peperoni
20 dag pieczarek
2 cebule
2-3 ziemniaki
4 ząbki czosnku
2 łyzki koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy sarebskiej
2 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego oraz pieprzy ziarnistego
2 łyzki słodkiej papryki
sól
1/2 łyżeczka papryki ostrej
3 łyżki smalcu o smażenia
2-3 łyżki mąki do obtoczenia wołowiny..

Wykonanie:

Pokrojoną i pozbawioną błon wołowinę obtaczamy w mące i obsmażamy na 2 łyżkach smalcu aż sie zarumieni..Przekładamy do garnka dajemy paprykę słodką i ostrą liśc laurowy.ziele angielskie .sól oraz czosnek obrany i pokrojony w paski.zalewamy 4 litrami wody i gotujemy na wolnym ogniu około 60 minut..W między czasie na patelnie dajemy 1 łyżkę smalcu..na której przesmażamy cebulę pokrojoną w piórka po jej zarumienieniu dodajemy pokrojone w paski papryki oraz pieczarki i smażymy aż zmiękną ..dodajemy koncentrat z musztardą rozrobiony w pół szklanki wody i wlewamy na cebulę razem gotując około 5 minut doprawiając solą..PO 60 minutach wlewamy do zupy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na wolnym ogniu następne 20 minut..
Podajemy z białym pieczywem..
Smacznego

(Odwiedzono 502 razy, 1 wizyt dzisiaj)