2015-05-16 15.37.42
Przedstawiam Wam przepis na pyszną zupę gulaszową..

Produkty:
50 dag wołowiny gulaszowej
20 dag pieczarek
10 dag smalcu domowej roboty ze skwarkami
1 puszka pomidorów
1 marchew
1 papryka czerwona
1 cebula
5 ząbków czosnku
2 łyzki masła
1 łyzka słodkiej papryki
1/2 łyżeczka chili
1/2 łyżeczki majeranku
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
2 liście laurowe
sól.pieprz świeżo zmielony
3 łyżki mąki

Wykonanie:
Mięso umyte obsuszone ,obsmażamy na smalcu z każdej ze stron aż białko. sie zetnie a pory zamkną.ściągamy mieso i na tym samym tłuszczu obsmażamy pieczarki oraz paprykę..do momentu ich zarumieniania.
Dodajemy łyżkę papryki ,chili,sól.pieprz majeranek ,ziele angielskie ,zioła prowansalskie i krótko razem przesmażamy..
Do dośc dużego garnka o grubym dnie na dno dajemy rozpuszczamy masło i przesmażamy cebulę dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony solimy..dodajemy przesmażane mięso .Chwilę razem smażymy ..zalewamy 3 litrami wody i pod przykryciem gotujemy około 40 minut..
Wlewamy zawartość patelni..gotujemy około 10 minut..
Z makę mieszamy w 1/2 szklanki wody ..wlewamy do zupy..gotujemy około 5 minut..
Podajemy z kluskami kładzionymi ugotowanymi oddzielnie ..
Zyczę smacznego 🙂

(Odwiedzono 649 razy, 1 wizyt dzisiaj)