zupa-koperkowa-wiosenna
Przedstawiam Wam przepis na pyszną potrawę

PRODUKTY:
1 PĘCZEK KOPERKU
1 MARCHEW
1 PIETRUSZKA
1/4 SELERA
1/2 PORA
3-4 ŁYZKI ŚMIETANY
1 ŁYŻKA MĄKI
2 ŁYŻKI VEGETY
PIEPRZ ZIARNISTY 7-8 ZIAREN
2 JAJKA
SÓL

WYKONANIE:
OBIERAMY WARZYWA ,KROIMY.WKŁADAMY DO GARNKA 20 CM ZALEWAMY WODĄ 3/4 GARNKA DODAJEMY VEGETY ,SÓL,PIEPRZ.
GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI WARZYW.DODAJEMY POKROJONY DROBNO KOPEREK . ŚMIETANĘ ROZRABIAMY Z ŁYŻKĄ MĄKI.HARTUJEMY I WLEWAMY DO WYWARU.WYKONUJEMY LANE KLUSECZKI.TZ.DWA JAJKA Z ODROBINA WODY SOLIMY ,ROZTRZEPUJEMY DODAJEMY MĄKI NA TYLE BY MIAŁY GĘSTOŚĆ SMIETANY.WLEWAMY POWOLI DO GARNKA MIESZAJĄC AŻ DO PRZEGOTOWANIA ..
MOŻNA WYKONAĆ ZUPĘ NA WYWARZE Z KURCZAKA.

(Odwiedzono 95 razy, 1 wizyt dzisiaj)