zupa-ogorkowa
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną zupę

Składniki:
I MARCHEW
1 PIETRUSZKA
KAWAŁEK SELERA
1/2 PORA
1/2 SŁOIKA OGÓRKÓW KISZONYCH
3 ZIEMNIAKI
5 ŁYŻEK SMIETANY
NATKA PIETRUSZKI
SÓL ,PIEPRZ,ZIELE ANGIELSKIE ,LISC LAUROWY
2 ŁYZKI MASŁA

Sposób wykonania:
WARZYWA OBIERAMY KROIMY NASTAWIAMY W SREDNIM GARNKU 3-4 L WODY DODAJEMY MARCHEW.PIETRUSZKĘ SELER ORAZ PORĘ.GOTUJEMY OKOŁO 15 MINUT DODAJEMY POKROJONE KARTOFLE I PORA.GOTUJEMY NASTEPNIE 15 MINUT.OGÓRKI SCIERAMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH ,PODSMAŻAMY NA MAŚLĘ. DODAJEMY DO ZUPY..SMIETANĘ HARUJEMY GORACYM WYWAREM DODAJEMY DO ZUPY..NA KONIEC DODAJEMY POKROJONĄ NATKĘ PIETRUSZKI..

TA WERSJA ZUPY JEST DLA WEGETARIAN..DLA OSÓB JADAJACYCH MIĘSO MOŻNA NAGOTOWAĆ NA KOŚCIACH WIEPRZOWYCH LUB ZEBERKACH..

(Odwiedzono 186 razy, 1 wizyt dzisiaj)