Polecam przepis na sos tatarski ..można go wykorzystać nie tylko do jajek ugotowanych na twardo ale także do wędzonych wędlin czy ryb..
Produkty:
5 łyżek majonezu
1 łyżeczka chrzanu
3 ogórki korniszony
1/3 słoiczka grzybków marynowanych
2 łyżki szczypiorku
pieprz
Wykonanie:
Do miseczki drobno kroimy ogórki i grzybki..dodajemy majonez .chrzan .pieprz i razem mieszamy..W razie potrzeby trochę dosolić..Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem..
By był nieco lżejszy można dodać 2 łyżki gęstego jogurtu..
(Odwiedzono: 69 razy, wizyt w ciągu ostatnich 24 godzin: 0)
Mi zawsze najbardziej ze wszystkich sosów smakował tatarski, dzięki za przepis
cieszę się że Pani odpowiada 🙂
a gdzie rzodkiewka i szczypiorek?
Ja robię w ten sposób sos tatarski..ale jasne zawsze można dodać 🙂