Produkty:
z podanych proporcji wyjdzie około 3.5 litra zupy owocowej
około 1 kg wiśni
5-6 listków mięty
3 litra wody
100 g cukru białego lub brązowego
3 łyżki śmietany
2 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru waniliowego
1/3 łyżeczki cynamonu mielonego
4 goździki
Wykonanie:
Wiśnie można wydrylować, ja tego nienawidzę robić..więc nastawiam w 2 litrach wody przegotowuję i przecieram przez sito..Następnie dolewam wody..dodaje soku z cytryny .miętę.cukier .cukier waniliowy cynamon i gożdziki przegotowuję..zagęszczam mąką rozrobioną w wodzie.hartuje śmietaną i wlewam..W osobnym garnku gotuje grubszy makaron..Mieszam zupę z makaronem ..Podaje zarówno ciepłą jak i zimną..
(Odwiedzono: 63 razy, wizyt w ciągu ostatnich 24 godzin: 0)
Przepyszna zupa -bo przepis wspaniały
Cieszę się .że przypadł do gustu :)..
Ta zupa jest do niczego ten pszepis jes do dupy
Nawet pies tego nie je
pies to nie szpak
Odkiedy daje się miete i gozdziki to czeba byc debilem
Niech czytelnicy sami ocenią inteligencje osobnika, który dodał trzy posty powyżej bo mi brak słów.