gulasz wołowy z papryką oraz pieczarkami

DSC_1621
Polecam przepis na gulasz wołowy pikantny z paprykami..

Produkty:
1/2 kg chudej wołowiny
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryczka pepperoni
1 cebula
3 ząbki czosnku
5-6 pieczarek
ziele angielskie,liść laurowy
papryka słodka ,ostra,pieprz ,pieprz cayenne ,sól
olej + masło do smażenia
1 łyzka mąki

wykonanie:
Po umyciu i osuszeniu kroimy wołowine na kawałki ..przesmażamy z obu stron aż do zamknięcia por i zarumienienia.,dolewamy wodę.przykrywamy i dusimy około 30 minut na wolnym ogniu..
Cebulę,papryki ,pieczarki kroimy w paski..przesmażamy cebulę do zeszklenia dodajemy papryki oraz pieczarki i pokrojony czosnek..dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem kilka minut..przekładamy do mięsa ,dodajemy liśc laurowy ,ziele angielskie.po zdjeciu z ognia dodajemy pozostałe przyprawy i sól..Przykrywamy i dusimy razem około 15-20 minut..musi mieć ostry smak..Jeżeli ktoś lubi ketschup można dodać razem wymieszać i przesmażać chwilkę..Zrobić sos.
Podawać z kładzionymi kluskami,kaszą lub ryżem..