warzywa panierowane w cieście naleśnikowym

DSC_1697
Nie wiedziałam co mam sobie zrobić na obiad/ niestety wegetarianie mają nieco trudniej jak „mięsożercy”
i wymyśliłam ,że usmażę warzywa w panierce ..Efekt był na prawdę super..Polecam wegetarianom i nie tylko..

Produkty:
Srednia cukinia
2 pieczarki duże
1 plasterek sera żółtego wędzonego na jedną porcję

ciasto naleśnikowe:
2 jajka
2 łyzki wody
mąki na tyle by było dość gęste i pokrywało warzywa
1 ząbek czosnku
sól .pieprz

olej + masło do smażenia

Wykonanie:
cukinie kroimy w paski o grubości 0.5 cm, pieczarki kroimy na trzy części. na plasterek cukini nakładamy pieczarkę oraz kawałek sera wędzonego..przykrywamy cukinią..wszystko spinamy wykałaczką
Z podawanych wyżej produktów wykonujemy gęste ciasto naleśnikowe w którym dokładnie maczamy warzywa i na rozgrzanym tłuszczu smażymy z każdej ze stron..Przykrywamy i na małym ogniu dusimy około 5 minut..

Podajemy z ryżem, ziemniakami i sezonową surówką..

Bardzo smaczne polecam 🙂

Mój autorski ..