kotlet schabowy inaczej

fotki 061
Często wykonujemy potrawy ze schabu ..mam dla Państwa do zaoferowania nieco inna wersję ..Wczoraj sama ją wymyśliłam ..Moim domownikom smakowało..

Produkty:
1 kotlet schabowy na osobę
kawałek papryki czerwonej
kawałek cebuli
1 pieczarka
1 łyżka+ 1 łyżeczka ketchupu pikantnego
sól,pieprz,sól czosnkowa
oliwa+ masło do smażenia
1 jajko + bułka tarta na panierkę

Wykonanie:
Kotlet mocna rozbijamy,solimy.pieprzymy nacieramy solą czosnkową a z jednej strony smarujemy ketchupem..odstawiamy do lodówki na minimum 2 h..
W między czasie cebulę kroimy w piórka ,paprykę w paski a pieczarki na listki ..Na rozgrzany olej z masłem dajemy cebulę przesmażamy aż się ze złoci dodajemy pieczarki oraz paprykę i smażymy aż do miękkości..na koniec solimy ,pieprzymy i dodajemy łyżeczkę ketchupu..
Na kotlety nakładamy farsz..zawijamy i maczamy w jajku obtaczamy bułką tartą..smażymy na rozgrzanym oleju + maśle z każdej ze stron na średnim ogniu aż sie zarumieni..dodajemy trochę masła przykrywamy i na małym ogniu dusimy około 10-15 minut..
Podajemy z ziemniakami i surówką..