sałatka jajeczna z marynowanymi grzybami

DSC_1827
Polecam przepis na sałatkę jajeczną z marynowanymi grzybami leśnymi

Produkty:
1 słoik marynowanych grzybów (420g po odsączeniu z zalewy)
10 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka kukurydzy -odsączona
1 duży por (ok. 120g)-
3 duże ogórki kiszone (ok. 300g)
pęczek koperku
2 łyżeczki musztardy (ok. 30g)
3 łyżki majonezu (ok. 100g)
sól, pieprz do smaku

Wykonanie
Grzyby marynowane i ogórki pokroić w kosteczkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Por pokroić w plasterki. Przelewamy wrzątkiem, a następnie osuszamy .
Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy
Koperek siekamy.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy musztardę i majonez. Mieszamy . Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Polecam dla osób dbających o linię zamiast majonezu mozna użyć jogurtu greckiego ..