tatar wołowy z grzybkami

Polecam przepis na tatara z cebulą i marynowanymi grzybami oraz ogórkiem korniszonem..

50 dag dobrego mielonego mięsa wołowego
3 żółtka
2 łyżki oleju
2 łyżki wody
1 łyżka maggi
sól.pieprz do smaku

wykonanie:
zmielone dwukrotnie lub drobno posiekane mięso ,przekładamy do miski.dodajemy pozostałe przyprawy ,olej ,wodę oraz trzy żółtka i energicznie wyrabiamy aż będzie tworzyło jednolitą masę .
Robimy kule w ręku .rozpłaszczamy i kładziemy na talerz robimy tyle porcji ile osób bezie jadło.

poza tym potrzebujemy:

2-3 grzybki marynowane
1/2 średniej cebuli
1/2 ogórka korniszony

wykonanie:

Grzybki ,ogórek oraz cebulę drobno kroimy..kładziemy dowolnie na talerzu..mięsie robimy dołek i dajemy żółtko..Podajemy od razu stawiając sól i pieprz ,by każdy indywidualnie mógł sobie ewentualnie doprawić..