tort z kremem cappuccino

DSC_1947
DSC_1940
DSC_1954
Polecam przepis na tort kakaowy z kremem cappuccino ..nie trudny do wykonania tort nie tylko na Święta 🙂

Produkty:
Biszkopt:
5 dużych jajek
5 łyżeczek cukru
4 łyżka mąki+ 1 łyża kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia..
1 łyżka oliwy

Wykonanie:

Białka rozdzielamy od żółtek ..Białka ubijamy na sztywno dodajemy po jednym żółtku i łyżce cukru .Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao dokładnie mieszamy ręcznie nie robotem do całkowitego połączenia produktów..Na końcu dodajemy olej ..Po wymieszaniu ..wlewamy do formy fi 20 cm i pieczemy 20 minut w 180 stopni..

Krem:

1 kostka dobrego masła
budyń śmietankowy z cukrem
3 łyżki cappuccino dowolnego smaku

wykonanie:
Masło ucieramy na gładką masę dodajemy po trochę budyniu a na końcu cappuccino..

Biszkopt przecinamy do połowy.Nakładamy krem ,przykrywamy górną warstwą i polewamy polewą czekoladową/przepis podany oddzielnie/..Dekorujemy według uznania..