paprykarz szczeciński II

paprykarz-szczecinski
Polecam przepis na paprykarz szczeciński .U mnie w domu bardzo chętnie zjadany, nie byłabym sobą gdybym nie próbowała różnych wersji paprykarzu..Im bardziej eksperymentuje według mojej subiektywnej oceny jest coraz lepszy … 🙂

Produkty:
2 PUSZKI TUŃCZYKA W OLEJU
2 MARCHWIE
1 CEBULA
1 OPAKOWANIE RYŻU
3 ŁYŻEK KONCENTRATU
3 łyżki łagodnego ketchupu
1 papryka peperoni
5 ZĄBKÓW CZOSNKU
OLIWA DO SMAŻENIA + MASŁO
SÓL,PIEPRZ,PAPRYKA SŁODKA ORAZ OSTRA:

Wykonanie:
Na rozgrzany tłuszcz u mnie masło + oliwa dajmy drobno pokrojoną cebulę i smażymy aż do zeszklenia..dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchew oraz drobno pokrojoną paprykę..smażymy aż o miękkości ..dodajemy ugotowany na bardzo miękko ryż/ja gotuję w wodzie z solą i wegetą 20 minut/.rozrabiamy koncentrat w 4-5 łyzkach wody mieszamy razem z ketchupem i czosnkiem przecisniętym przez wyciskacz wlewamy do patelni oraz tuńczyk rozdrobniony widelcem..doprawiamy solą .pieprzem świeżo zmielonym oraz paprykami ..chwilkę razem gotujemy…
Po wystudzeniu gotowe do spożycia..można zrobić z kilku porcji i zagotować w słoiczki..

Serdecznie polecam