chrupiące skrzydełka kurczaka w krakersach

Polecam przepis na skrzydełka z kurczaka w panierce z krakersów pieczonych w piekarniku..Odmienny sposób .mniej kaloryczny a smaczny..Można podawać jako danie główne do frytek i surówki lub przekąskę z sosem czosnkowym na imprezie..

Składniki
8 skrzydełek z kurczaka
1 duże opakowanie krakersów
300 gr jogurtu lub maślanki
papryka ostra i słodka, pieprz.sól czosnkowa
ja dodałam jeszcze przyprawę gyros ale jej dodanie jest nie konieczne

Wykonanie

Mięso oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki.
Posypujemy przyprawami i jogurtem ..Ostawiamy na minimum 1 godzinę..

Krakersy rozdrabniamy według uznania.
Mięso skrzydełek zanurzamy w jogurcie i obtaczamy w okruchach krakersów

Kładziemy na blaszce posmarowanej olejem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
Pieczemy 45 min.
W połowie czasu pieczenia przewracamy na drugą stronę.

Smacznego

tagi: jak w KFC