Banoffee w pucharkach

Polecam przepis na oryginalny deser ..Łatwy w wykonaniu a bardzo smaczny ..

Ilość: 4

Składniki
ciasteczka owsiane lub inne ulubione – po 2-3 sztuki na porcję
1 duży banan
sok z połowy cytryny
125 g serka mascarpone
125 ml śmietanki kremówki
sos toffee
mleczna lub gorzka czekolada do dekoracji

Wykonanie
Ciasteczka kruszymy i wkładamy na dno 4 pucharków..
Banana kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na ciasteczkach.
Polewamy sosem toffee.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy po łyżce serek mascarpone i krótko zmiksujemy.
Powstały krem nakładamy na banany.
Wierzch deseru dekorujemy wiórkami z czekolady .
Wierzch możesz też dodatkowo polać sosem toffee.